Fotka mało apetyczna, bo i danie nie wygląda za bardzo fotogenicznie i za oknem ciemno się zrobiło. Ale smakuje za to wysmienicie
Składniki:
5 - 6 plastrów schabu (każdy o grubości ok. 1cm lub ciut wiecej)
500 ml śmietabki kremówki
opakowanie zupy "krem z borowików"
ok. 200 - 300 g mieszanki warzywnej pocietej w paski - mrożonej
Sposób przygotowania:
plastry
schabu obsmażyć na rumiano na odrobinie oleju, z obu stron. Schabu nie
rozbijamy, co najwyżej leciutko aby mięso tylko zmiękczyć. Na dno
naczynia żaroodpornego wyłożyć zamrozone warzywa. Na warzywa ułożyć
plastry schabu. Teraz można popieprzyć i bardzo delikatbie posolić. Ja
nie soliłam wcale. Zupę wymieszać dokładnie w śmietance kremówce i tę
mieszankę wylać na mięso. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika
nagrzanego do 160 stopni - termoobieg. Zapiekać przez ok. 1 godzinę
(sprawdzić czy mięso jest miękkie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz