tag:blogger.com,1999:blog-3129922434182147552.post1231849979205534757..comments2024-03-27T08:35:56.288+01:00Comments on Takie tam moje pomysły: Wiśniowa pysznotkaKrystyna Banaczkowskahttp://www.blogger.com/profile/05682790936599215163noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3129922434182147552.post-50429844894848411612017-09-15T18:39:07.041+02:002017-09-15T18:39:07.041+02:00cukier zaczynam dodawać jak widać, że piana jest w...cukier zaczynam dodawać jak widać, że piana jest wyraźnie biała i zaczyna być sztywna. Po dodaniu jednej łyżki miksuję kilka sekund i dodaję kolejną. Cukier powinien się rozpuścić w tej pianie. Piana ma być jednolita bez wyczuwalnych kryształków cukru. Ja używam najczęściej cukru drobnego do wypieków. Jest on niewiele droższy od zwykłego kryształu ale zdecydowanie lepiej spisuje się przy wypiekach. Ubita tak piana jest bardzo gęsta i sztywnaKrystyna Banaczkowskahttps://www.blogger.com/profile/05682790936599215163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3129922434182147552.post-12615853680140678542017-09-15T17:38:54.907+02:002017-09-15T17:38:54.907+02:00Krysiu, Twoja beza wyglada idealnie, czy napiszesz...Krysiu, Twoja beza wyglada idealnie, czy napiszesz mi jak ja przygotować? W którym momencie dodać pierwszą łyżkę cukru? Jak długo miksować jedna łyżkę cukru- kilka sekund, 1 minuta jak poznać właściwy moment? Kiedy wiesz, ze piana jest już właściwie ubita i przestajesz miksować? Z góry dziekuje:)Iwonahttps://www.blogger.com/profile/17897714899037785774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3129922434182147552.post-40496156330355819512017-03-05T08:28:44.311+01:002017-03-05T08:28:44.311+01:00Jakie ciacho , nie znałam takiego nie jadłam , to ...Jakie ciacho , nie znałam takiego nie jadłam , to trochę taki wypasiony pleśniak z kremem :D margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com