Translate

wtorek, 20 grudnia 2016

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką kokosową




przepis z mojego starego zeszytu. Zapomniany i dzisiaj odkopany.


 Podam tylko dzisiejsze zmiany:

Ser TOSCA - lata całe już nie jest produkowany i nie bardzo pamiętałam jakiej on jest konsystencji. Zamieniłam twarogiem sernikowym kupionym w kilogramowym wiadereczku, w Lidlu. Bardzo dobrze się sprawdził :)

Ciasto - muszę się przyznać, że leń mnie ogarnął i nie chciało mi się robić ciasta. Na spodzie ułozyłam zwykłe herbatniki. Bardzo dobrze się sprawdziły w roli spodu pod sernik.

Cukier w masie sernikowej zamieniłam na cukier puder i dodałam cukier waniliowy (z ziarenkami wanilii)

Masę sernikową robi się błyskawicznie. Wszystko na raz do michy i dwie minuty a może i mniej mikserem i już gotowa masa serowa :)
Bardzo polecam, bo sernik wychodzi naprawdę bardzo smaczny.
Ja w trakcie pieczenia przykryłam wierzch folią aluminiową , aby kruszonka nie przypaliła się

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz